Home   |   Freelanceindia   |   Sitemap |   About us |   Answers |   Resources |   Testimonials
 
 
Employer's Register   |   Employer's Priority Membership   |   Freelancer's Register   |   Freelancer's Priority Membership
Home | Profile View
 
Profile Id: 139829    19-Oct-2019
 
 
Title:   DATA ENTRY OPERATOR
Name:   SUMALATHA V (M.SC., B.ED)
Location:   CHENNAI - TAMILNADU -
VIEW COMPLETE CONTACT DETAILS
 
 
Data Entry  
  • Data Entry Services
  • Data Processing Services
  • Data Conversion Services
 
 

Dear Patron ,

I prefer type of work - Part-Time, Contract Basis. Expecting remuneration in terms of Hourly Basis of appx. Rs.300 .

My prefered location for assignment - Anywhere, Agra, Chennai

Jobs handled -

.


URRENT AFFAIRS

1. `Beijing Declaration and Platform for Action`, often seen in the news, is

A) a strategy to tackle the regional terrorism, an outcome of a meeting of the Shanghai Cooperation Organization

B) a plan of action for sustainable economic growth in the Asia-Pacific Region, an outcome of the deliberations of the Asia-Pacific Economic Forum

C) An agenda for women`s empowerment, an outcome of a World Conference convened by the United Nations

D) a stretegy to combat wildlife trafficking, a declaration of the East Asia Summit

Answer:C

2. Consider the following countries

1. China

2. France

3. India

4. Israel

5. Pakistan

Which among the above are Nuclear Weqapons States as recognized by the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons, commonly known as Nuclear Non-Proliferation Treaty(NPT)?

A) 1 and 2 only

B) 1,3,4 and 5 only

C) 2,4 and 5 only

D) 1,2,3,4 and 5

Answer:A

3. Witgher reference to bio-toilets used by the Indian Railways, consider the following statements:

1. The decomposition of human waste in the bio-toilets is initiated by fungal inoculum

2. Ammonia and water vapour are the only end products in this decomposistion which aare released into the atmosphere.

Which of the statements given above is/are correct?

A) 1 only

B) 2 only

C) Both 1 and 2

D) Neither 1 nor 2

Answer:D

4.Which of the following has/have been accorded `Geographical Indication` status?

1. Banaras Brocades and Sarees

2. Rajasthani Daal-Bati-Churma

3. Tirupathi Laddu

Select the correct answer using the code given below.

A) 1 only

B) 2 and 3 only

C) 1 and 3 only

D) 1,2 and 3

Answer:C

5. The `Fortaleza Declaration`, recently in the news, is related to the affairs of

A) ASEAN

B) BRICS

C) OECD

D) WTO

Answer:B

6. Which of the following statements is/are correct regarding National Innovation Foundation-India(NIF)?

1. NIF is an autonomous body of the Department of Science and Technology under the Central Government.

2. NIF is an initiative to strengthen the highly advanced scientific research in India`s premier scientific institutions in collaboration with highly advanced foreign scientific institutions.

Select the correct answer using the code given below.

A) 1 only

B) 2 only

C) Both 1 and 2

D) Neither 1 Nor 2

Answer:A

7. Among the following, which were frequently mentioned in the news for the outbreak of Ebola virus recently?

A) Syria and Jordan

B) Guinea, Sierra Leone and Liberia

C) Philippines and Papua New Guinea

D) Jamaica, Haiti and Surinam

Answer:B

8. In the Context of modern scientific reserach, consider the following statemets about `IceCube`, a particle detector located at South Pole, which was recently in the news:

1. It is the world`s largest neutrino detector, encompassing a cubic kilometre of ice.

2. It is powerful telescope to search for dark matter.

3. It is buried deep in the ice.

Which of the statemts given above is/are correct?

A) 1 only

B) 2 and 3 only

C) 1 and 3 only

D) 1,2 and 3

Answer:D

9. What is Rio+20 Conference, often mentioned in the news?

A) It is the United Nations Conference on Sustainable Development

B) It is a Ministerial Meeting of the World Trade Organization

C) It is a Conference of the Inter-government Panel on Climate Change

D) It is a Conference of the Memeber Countries of the Convention on Biological Diversity.

Answer:A

10. The term `Goldilocks Zone` is often seen in the news in the context of

A) the limits of habitable zone above the surface of the Earth

B) regions inside the Earth where shadle gas is available

C) search for Earth-like planets in outer space.

D) search for meteorites containing precious metals

Answer:C



11. Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development for 2014 was given to which one of the following?

A) Bhabha Atomic Research Centre

B) Indian Instutie of Science

C) Indian Space Reserach Organization

D) Tata Institute of Fundamental Research

Answer:C

12. Amnesty International is

A) an agency of the United Nations to help refugees of civil wars

B) a global Human Rights Movement

C) a non-governmental voumntary organization to help very poor people

D) an inter-gpvernmental agency to cater to medical emergencies in war-ravaged regions

Answer:B

13. India is a member of which among the following?

1. Asia-Pacific Economic Cooperation

2. Association of South-East Asian Nations

3. East Asia Summit

Select the correct answer using the code given below.

A) 1 and 2 only

B) 3 only

C) 1, 2 and 3

D) India is a member of none of them

Answer:B

14. In the Mekong-Ganga Cooperation, an initiative of six countries, which of the following is/are not a participant/participants?

1. Bangladesh

2. Cambodia

3. China

4. Myanmar

5. Thailand

Select the correct answer using the code given below.

A) 1 only

B) 2,3 and 4

C) 1 and 3

D) 1,2 and 5

Answer:C

15. With reference to `Indian Ocean Rim Association for Regional Cooperation (IOR-ARC), consider the following statements:

1. It was established very recently in response to incidents of piracy and accidents of oil spills.

2. It is an alliance meant for maritime security only.

Which of the statements given above is/are correct?

A) 1 only

B) 2 only

C) Both 1 and 2

D) Neither 1 nor 2

Answer:B

16. The term `IndARC`, sometimes seen in the news, is the name of

A) an indigenously developed radar system inducted into Indian Defence

B) India`s satellite to provide services to the countgries of Indian Ocean Rim

C) a scieftific establishment set up by India in Antarctic region

D) India`s underwater observatory to scientifically study the Arctic region

Answer:D
.